top of page

Rebelancing Willemijn Visser 't Hooft Lichaamsbewustzijn Praktijk 

Rebalancing

Rebalancing is een methode die je uitnodigt om te voelen wat je lichaam je wil vertellen. Waarom? Omdat het luisteren naar dat verhaal wijsheid geeft over jezelf: hoe je nú in het leven staat en hoe je verder kunt op een manier die past bij wie je werkelijk bent. Door heel precies stil te staan bij wat jij voelt, ga je samen met een Rebalancer nieuwsgierig op zoek naar wat er ònder je lichamelijke ongemak zit. Op deze manier komen je emoties en je vaste patronen op een verrassend snelle manier boven water. Zoals de dingen om je heen plotseling zichtbaar worden als je ‘alleen maar’ het licht aan doet.

 

Je lichaam is namelijk een pakhuis: in de loop van je leven maak je van alles mee en sla je van alles op. Zonder dat je het merkt huizen al je emoties, herinneringen, gevoelens en trauma’s in je lijf. Alle fijne, maar natuurlijk ook alle minder fijne ervaringen. Die laatste wil je liever niet (meer) voelen, waardoor ze makkelijk ‘bevriezen’ en op den duur ongemak gaan veroorzaken. Door dat ongemak alleen maar te bekijken, te beschrijven of te bestuderen blijf je er zelf buiten staan en verandert er niets.

Pas als je er echt in springt, het helemaal doorvoelt en luistert wat het je vertelt, kan dat ongemak ontdooien. Dan transformeer je je pijn en gaat je energie weer stromen. Daar is wel lef en moed voor nodig, en daar kan ik je goed bij aanmoedigen en daar help ik je graag bij.

 

 

bottom of page